Inspiratiemiddag

Wil je werken en/of leren in zorg en welzijn en meer informatie over de mogelijkheden? Donderdag 24 oktober van 13.00 tot 15.00 uur organiseert UWV in samenwerking met Viazorg een inspiratiemiddag voor iedereen die interesse heeft in zorg en welzijn.

Lees meer

Wil jij actief aan de slag met je loopbaan?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief Loopbaantips van ZZ.nl en ontvang 3-4 x per jaar onze nieuwsbrief in je mailbox.

Inschrijfformulier

Regionaal contactpunt

Vragen over werken en/of leren in zorg en welzijn? Neem contact op met het regionaal contactpunt!

Lees meer

Gratis loopbaanadvies!

Wil jij werken in zorg en welzijn in Zeeland? Of werk je al in de sector en wil je graag steun bij het zetten van nieuwe stappen in je loopbaan? Voor jou is er gratis en persoonlijk loopbaanadvies. Meld je nu aan en sta sterk in je werk! 

Lees meer

Aan de slag met je loopbaan?

Maak een account aan en vul je e-portfolio!

Lees meer

Welkom op ZZ.nl

Nieuws en agenda

  • Toonalles
  • Toon alleennieuws

09 mei 201922 diploma’s ‘herintrederstraject’ in de zorg uitgereikt!

Op woensdag 8 mei ontvingen 22 bijzondere studenten hun diploma van de opleiding Verzorgende-IG aan het Hoornbeeck College in Goes. Wat maakt hen zo bijzonder? Deze studenten waren geen pubers, maar herintreders, veelal dames met een gezin voor wie het soms wel 20 of 30 jaar geleden was dat ze actief waren op de arbeidsmarkt. De grote tekorten in zorg en welzijn zorgen voor soms zeer innovatieve ideeën. Zo ook dit herintrederstraject.

In het voorjaar van 2018 zijn er 27 studenten gestart met de eenjarige opleiding Verzorgende-IG niveau 3 aan het Hoornbeeck College in Goes. Een maatwerktraject speciaal gericht op herintreders. Viazorg, de werkgeversorganisatie voor zorg en welzijn in Zeeland, zag kansen in het aantrekken van herintreders en ging hierover in gesprek met het Hoornbeeck College. Samen met zorgorganisaties Cedrah en RST is uiteindelijk de eenjarige opleiding Verzorgende-IG in Zeeland tot stand gekomen. Deze is gericht op mensen die in het verleden in de zorg hebben gewerkt en daar ook voor gediplomeerd zijn, maar waarbij de kennis opgefrist moet worden om weer aan het werk te gaan.

En met succes. Ondanks dat de combinatie werken, leren en een gezin niet voor iedereen altijd even gemakkelijk was, hebben de dames veel plezier beleefd aan het volgen van de opleiding. Een enkeling ziet het ook nog zitten om er een vervolg aan te geven en door te stromen naar de Verpleegkunde opleiding niveau 4. Voor de meesten is niet alleen het diploma een resultaat van het harde werken, maar ook een vast contract en/of meer verantwoordelijkheden op de werkvloer.

De gezinsleden van de studerende dames hebben er niet al te veel onder hoeven lijden. Ze zijn vooral erg trots. Zo ook de medewerkers van Woonzorgcentrum d’Amandelhof van Cedrah, die hun geslaagde collega’s vol lof hebben toegezongen!

Ook geïnteresseerd in deze opleiding? Kijk dan op https://www.hoornbeeck.nl/

18 apr 2019Aantal Zeeuwse werklozen daalt

28 mrt 2019Arbeidsmarkt is het krapst in Zeeland

27 mrt 2019Benieuwd naar werken in de gehandicaptenzorg?

25 mrt 2019Sterk in je werk, zorg voor jezelf!

Overzicht nieuws & agenda

Wat heeft ZZ.nl te bieden?