Aan de slag als vrijwilliger?

Vind hier de leukste vrijwilligersbaan!

Lees meer

Gratis loopbaanadvies!

Wil jij werken in zorg en welzijn in Zeeland? Of werk je al in de sector en wil je graag steun bij het zetten van nieuwe stappen in je loopbaan? Voor jou is er gratis en persoonlijk loopbaanadvies. Meld je nu aan en sta sterk in je werk! 

Lees meer

Aan de slag met je loopbaan?

Maak een account aan en vul je e-portfolio!

Lees meer

Welkom op ZZ.nl

Nieuws en agenda

  • Toonalles
  • Toon alleennieuws

24 nov 2018'Studenten, kies verpleegkunde en je hebt gegarandeerd een baan'

Zeeuwse zorginstanties lieten zich vandaag zien op de open dag van hogeschool HZ in Vlissingen. Het personeelstekort in de zorg is over een paar jaar zo groot, dat de instanties nu al studenten over te streep willen trekken met demonstraties én een baangarantie.

Doordat Zeeland vergrijst, wordt de komende jaren een steeds grotere vraag naar zorg verwacht. Daarnaast hebben instellingen als ziekenhuis ADRZ ook een vergrijzend personeelsbestand. Dat maakt het tekort in de toekomst nog groter.

Stageplekken

Het ADRZ vindt het belangrijk dat studenten de opleiding in deze regio kunnen volgen. "Als ze ergens anders een opleiding doen, is het bijna onmogelijk om ze weer terug naar Zeeland te krijgen", vertelt Wim Goudswaard. Hij is manager acute zorg bij het ziekenhuis. "We hebben het aantal stageplekken verdubbeld", zegt hij. Als er meer stageplekken zijn, kan de HZ meer studenten opleiden.

Bezoekers van de open dag zijn enthousiast. Een aankomend student komt speciaal uit Ede, omdat ze goede verhalen over de opleiding heeft gehoord. Ze wilde eerst geneeskunde studeren, maar is door de open dag aan het twijfelen gebracht. Ook een meisje uit Stavenisse is overtuigd. "Ik ga deze opleiding zeker doen."

Bron: Omroep Zeeland

06 nov 2018Banenmarkt op de Contacta een succes!

06 sep 2018ZZ.nl in een nieuw jasje gestoken

27 aug 2018ViaZorg verwelkomt 250e Zeeuwse deelnemer Sterk in je Werk

15 aug 2018'Personeelstekort in thuiszorg is onveilig en onverantwoord'

Overzicht nieuws & agenda

Wat heeft ZZ.nl te bieden?