Geplaatst op: 19-10-2017Naar overzicht

Nicolette is 75e deelnemer Sterk in je werk! 19 okt 2017

Nicolette van der Putten is de 75e Zeeuwse deelnemer van het project Sterk in je werk. Net als haar voorgangers kreeg zij gratis loopbaanadvies van loopbaancoach Renske Weda (ViaZorg) over werken en leren in zorg en welzijn. Samen met Renske ontdekte Nicolette haar kansen en mogelijkheden binnen de sector.

Nicolette was jarenlang werkzaam in de financiële dienstverlening, maar ontdekte door haar vrijwilligerswerk bij VluchtelingenWerk Nederland dat haar passie toch echt bij zorg en welzijn ligt. De loopbaanscan van Sterk in je werk bevestigde dit. Nicolette: “Het liefst zou ik aan de slag willen gaan in een sociaal-maatschappelijke functie, zodat ik mensen kan helpen om hun plek te vinden in de maatschappij. In de toekomst hoop ik dan ook met de opleiding Social Work te kunnen starten. Dankzij de loopbaanscan die Renske adviseerde en de gesprekken die we gevoerd hebben, ben ik tot de conclusie gekomen dat ik eerst op zoek moet gaan naar een administratieve of ondersteunende functie binnen de sector. Dat is waar ik ervaring in heb. Een combinatie van deze twee zou een mooie start zijn. Zo kom ik toch alvast in aanraking met het werk. Op langere termijn hoop ik dan toch met de opleiding Social Work te kunnen starten.”

"Sterk in je werk is er voor iedereen die in zorg en welzijn werkt of interesse heeft om in zorg en welzijn te starten". 

 
Renske heeft Nicolette geholpen om een volgende stap in haar loopbaan te kunnen zetten. Dankzij de gesprekken, is Nicolette nu ook onderdeel van Renske’s netwerk en houdt Renske de wens van Nicolette in haar achterhoofd. Wanneer er een passende vacature voorbij komt of een mogelijkheid om een werk-en-leertraject te starten binnen het sociaal domein, dan kan Nicolette daar zeker gebruik van maken.

Kansen 
Renske: “Dat is ook het grote voordeel van deze Sterk in je werk gesprekken, je leert de sector kennen en vergroot zo je kansen op werk. Daarnaast kun je sparren met iemand die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen. Dit helpt om je dromen om te zetten in reële kansen. Zo kan je met een scherpe focus op zoek naar nieuwe mogelijkheden binnen zorg en welzijn. En die zijn er meer dan genoeg! Denk aan het starten van een opleiding in combinatie met werk binnen de ouderenzorg, de kansen voor mensen met een HBO-diploma binnen het sociaal domein. De sector zorg en welzijn is breed en is volop in ontwikkeling!”

Ben je benieuwd naar welke kansen er voor jou zijn binnen zorg en welzijn? 
Lees meer over Sterk in je werk