Geplaatst op: 20-03-2017Naar overzicht

De WZW 2017 zit erop! 20 mrt 2017

Van 13 t/m 18 maart heeft heel Nederland mogen zien hoe mooi zorg en welzijn is.

Ambassadeur Maarten van der Weijden vloog met een helikopter door Nederland en we waren op televisie en radio. Bij de landelijke Gouden Hart Actie werden ruim 700 prachtige complimenten uitgedeeld. 

In Zeeland openden ruim 35 locaties de deuren. Bezoekers konden een kijkje nemen achter de schermen bij het ziekenhuis, zorg- en verpleegcentra en locaties voor dagbesteding. Er waren speeddates met verpleegkundigen en verzorgenden, swingende muziekoptredens, een Pasar Malam, een pleinfeest en de hele week deelden zorg- en welzijnsambassadeurs hun passie met jongeren.

Dankjewel!
Maar waar het echt om ging tijdens deze week waren de vele medewerkers in zorg en welzijn die dag in dag uit klaar staan met een gouden hart. Wat zij doen is ongelofelijk waardevol. We zijn trots op wat jullie hebben laten zien tijdens de vele activiteiten. Zeeland en de rest van Nederland maakte deze week kennis met échte kunde. Wil je nog eens terugkijken wat er deze week allemaal gebeurd is in de rest van het land? Bekijk hier dan de Wrap up movie.

Zorgtour Goes en Middelburg wederom een succes
Op zaterdag 18 maart vond voor de 3e keer een Zorgtour plaats in Goes en Middelburg. Wethouders en gemeenteraadsleden van beide gemeenten gingen samen met ViaZorg op pad voor een kijkje achter de schermen binnen zorg en welzijn. In Goes stond een bezoek aan Lunchroom nummer 9 van Gors en de Open Dag bij Reumazorg Zuid West Nederland op de planning. In Middelburg brachten we een bezoek aan Hof Mondriaan (Zorgstroom) en de nieuwe leerwerk locatie van Arduin in de Mortiere. Alle organisaties bedankt voor jullie warme ontvangst!

Heel Holland Zorgt
Inmiddels zijn alle afleveringen van Heel Holland Zorgt bij SBS6 te zien geweest. Maarten van der Weijden, Wolter Kroes, Monic Hendrickxs, Roy Donders en Nabil Aoulad Ayad hebben met eigen ogen kunnen zien wat voor goed en belangrijk werk er wordt gedaan in zorg en welzijn. Ook YouTuber Niek Roozen heeft bijzondere beroepen mogen ervaren. Hij gipste onder andere een been in, maakte een hartfilmpje en ging op pad met een wijkverpleegkundige. Wil je de afleveringen van Heel Holland Zorgt nog eens terugkijken? Dat kan hier

Gouden Hart Actie 
Met het einde van de Week van Zorg en Welzijn is ook de landelijke Gouden Hart Actie op Facebook gesloten. We hebben 1.400 likes en 748 prachtige reacties ontvangen. Daarnaast is het bericht ook nog eens 650 keer gedeeld. Er zijn mooie complimenten uitgedeeld naar specifieke zorgverleners maar ook naar álle medewerkers in zorg en welzijn. Binnenkort worden de prijswinnaars op de Facebookpagina bekend gemaakt. De winnaars ontvangen ook persoonlijk bericht. 

Bn'ers geven ZorgshoutVeel bn'ers hebben tijdens de Week van Zorg en Welzijn hun hart laten spreken in een Zorgshout. Ze maakten een kort filmpje van zichzelf waarin ze zorg en welzijn in het zonnetje zetten. O.a. Maarten van der Weijden, Burgemeester van Zanen, Roy Donders, Hans Kraaij jr, Jan van Halst en Rob Geus gaven een Zorgshout. Je kunt alle Zorgshouts van bn'ers hier nog eens terugkijken.