Geplaatst op: 16-11-2016Naar overzicht

Helft ziekenhuispersoneel overweegt baan buiten zorg 16 nov 2016

 

Bijna de helft van de medewerkers in de ziekenhuissector overweegt wel eens om een baan buiten de gezondheidszorg te zoeken, vanwege de hoge werkdruk. Dit blijkt uit de ziekenhuisbarometer 2016 van FNV Zorg & Welzijn, onder bijna drieduizend ziekenhuismedewerkers.

 

7 Procent van het ziekenhuispersoneel overweegt wel eens een baan buiten de zorgsector te zoeken. Als reden noemen zijn werkdruk (39 procent) worden het salaris (32 procent), de balans werk/privé (25 procent) en de bezuinigingen in de sector (21 procent). Vooral voor werknemers die geen zorgverlenende baan hebben, is het salaris een reden om in een andere sector aan de slag te gaan.

Driekwart van alle ziekenhuiswerknemers zegt dat de werkdruk hoog tot veel te hoog is. Van de verpleegkundigen op de spoedeisende hulp zegt zelfs 98 procent dit. Op de operatiekamers en overige verpleegafdelingen vindt rond de 80 procent de werkdruk te hoog. Van alle werknemers in ziekenhuizen vindt 66 procent de mentale belasting hoog tot veel te hoog en 47 procent vindt dat van de fysieke belasting.

Lees verder

(bron: Skipr)