Week van Zorg en Welzijn 2018

De Week van Zorg en Welzijn vindt plaats van 12 t/m 17 maart 2018. Meer dan duizend zorg- en welzijnsorganisaties openen deze week hun deuren om aan Nederland te laten zien hoe het er aan toegaat op de werkvloer. Neem een kijkje bij het verzorgingshuis om de hoek of in een operatiekamer in een groot ziekenhuis in de buurt! 

Wil je weten welke organisaties er meedoen met de Week van Zorg en Welzijn in Zeeland? Kijk dan in onderstaand overzicht. Heb je een leuke activiteit gevonden? Kijk wanneer deze plaatsvindt en kom langs! 

Wat is er te doen deze week?

Maandag 12 maart 

 • Revant - locatie Lindenhof Goes
  Tijd: 16.00 tot 17.00 uur
  Olympisch kampioen Maarten van der Weijden, ambassadeur van de week van zorg en welzijn komt zwemmen bij Revant Lindenhof als kick-off van de Week van Zorg en Welzijn in Zeeland.

  Maarten wil een record vestigen door op 14 zorg- en/of welzijnslocaties te zwemmen. Op elke locatie zwemt hij een half uur, en zo reist hij door heel Nederland. Totaal zal hij 36 uur bezig zijn om deze recordpoging te behalen, en tegelijk aandacht te vragen voor het mooie werk dat wordt verzet door de 1,2 miljoen mensen die werken in de sector. “Ik ben trots dat ik dit mag doen, want ik ben natuurlijk ook geholpen door de gehele sector tijdens mijn kanker. Dat motiveert mij extra om deze wereldrecordpoging te behalen”, aldus Maarten van der Weijden.

Dinsdag 13 maart 

 • Weerwerk Middelburg - Open Dag 
  Tijd: 10.30 tot 16.00 uur
 • Eilandzorg Wijkverpleging - inloopspreekuur
  Tijd: 9.00 tot 11.00 uur
  Locatie: Albert Heijn Zierikzee
  Stel uw vragen over (thuis)zorg en welzijn en laat uw bloedsuiker of bloeddruk meten. Gratis en vrijblijvend!
 • WVO Zorg - Verpleeghuis Ter Reede, Vondellaan in Vlissingen 
  Tijd: 14.30 - 17.30
  Heb je hart voor mensen én (ben je bezig met) een zorgopleiding en heb je interesse in een opleiding of baan in de zorg en wil je gelijk de sfeer proeven van de organisatie? Kom dan naar één van de open middagen die WVO organiseert in het kader van de Week van Zorg en Welzijn.

Woensdag 14 maart

 • Kibeo - locatie Elvis Presleylaan Goes
  Tijd: 15.00 tot 17.00 uur.
  Heb je altijd al in de kinderopvang willen werken of wil je meer weten over Kibeo? Kom dan naar onze speeddates! We ontmoeten je graag! Je kan al je vragen stellen en rondkijken op de dagopvang en buitenschoolse opvang tijdens de rondleidingen. Aanmelden is niet nodig. Tot de 14de!
 • Tragel (verschillende locaties) - Open middag 
  Bij Tragel openen op woensdag 14 maart 2018 diverse locaties de deuren. Kom je ook? De locaties van Tragel hebben verschillende functies. Naast wonen, zijn er dagbestedingslocaties en locaties waar mensen geactiveerd worden. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen! Gewoon voor een kopje koffie, of om uitgebreid geïnformeerd te worden. Tijd: 13.00 - 16.00 uur. 
 • Tragel  - Wervingsevent Zorg & Beleving 
  Benieuwd of werken in de gehandicaptensector wat voor jou is? Kom dan naar het wervingsevent van Tragel in Restaurant 't Palet, Sterrendreef 50 in Clinge. Tijd: 16.30 tot 20.00 uur. Tijdens dit event kan je kennismaken met de doelgroepen en locaties binnen Zorg & Beleving, methodieken en ondersteunende materialen en toekomstige collega's.
 • Weerwerk Goes - Open Dag  
  Tijd: 10.30 tot 15.00 uur 
 • WVO Zorg - Verpleeghuis Willibrord in Middelburg 
  Tijd: 14.30 - 17.30
  Heb je hart voor mensen én (ben je bezig met) een zorgopleiding en heb je interesse in een opleiding of baan in de zorg en wil je gelijk de sfeer proeven van de organisatie? Kom dan naar één van de open middagen die WVO organiseert in het kader van de Week van Zorg en Welzijn.

Donderdag 15 maart 

Vrijdag 16 maart

Zaterdag 17 maart

 • Allévo Experience 2018
  Heb je interesse in werken in de zorg? Kom dan naar de Allévo Experience 2018. Test je vaardigheden in het skillslab, volg de tour door het opleidingscentrum en stel je vragen aan leerlingen en praktijkopleiders van Allévo. Tijd: 10.00 - 14.00 uur. 
 • Eilandzorg Mitt Hem Zierikzee - Open Huis
  Bent u ook nieuwsgierig hoe het er van binnen uitziet? Hoe de zorg- en dienstverlening precies geregeld is? Wat zelfstandig wonen inhoudt? Of wilt u kennismaken met bewoners? U bent van harte welkom tussen 13:30 en 16:30 uur tijdens de open dag. U kunt rekenen op rondleidingen van medewerkers en er zijn leuke activiteiten te beleven zoals koersbal. Eilandzorg trakteert op koffie en lekkers. Een leuk middagje uit!
 • Reumazorg Goes - Open Dag 
  Ontdek de voordelen van de specialistische reumazorg die wij en onze partners onze patiënten aanbieden. Bovendien demonstreren wij onze nieuwe Handscanner! Tijd: van 10.00 - 15.00 uur. 
 • ZRTI Vlissingen - Open Dag
  Hoe werkt straling en een bestralingsapparaat? Wat heefteen 3D-printer met bestraling te maken? Hoe gaan we veilig met straling om? Hoe wordt je radiotherapeut? Ontdek dit en nog veel meer tijdens onze open dag met informatiemarkt van 10:00 tot 15:00 uur.