Landgoed Rijckholt

Over landgoed Rijckholt
Landgoed Rijckholt is een woongemeenschap voor ouderen. Het landgoed is een parkachtige buitenplaats van 6,7 hectare in Zeeland. Op het landgoed zijn verschillende huizen en appartementen voor ouderen die (nog) geen of juist intensieve zorg behoeven. Door paviljoenbouw is een soort dorp voor ouderen ontstaan met meerdere faciliteiten zoals een atelier, een restaurant en een Bed & Breakfast.

Locatie
Het landgoed is gelegen op het eiland Noord-Beveland, midden in Zeeland gelegen op een uur rijden van Rotterdam en Breda. Het Veerse Meer is op een steenworpafstand en het is op 10 minuten rijden van het Noordzeestrand en de Oosterschelde. Vanaf het Landgoed zijn veel andere uitstapjes te verzinnen, wat te denken van Veere, Middelburg, Domburg of Antwerpen?

Terrein
Over het landgoed slingert een kreekarm, deze is typerend voor het karakteristieke Noord-Bevelandse landschap. Aan de ene kant van deze grote vijver zijn de klassieke ingerichte Landhuizen gelegen en aan de andere kant van de waterpartij het Dorpje met het restaurant en het dorpsplein.

Woonvormen
Op het landgoed is een diversiteit aan woonmogelijkheden met particuliere zorg voor ouderen gerealiseerd. Door de landelijke opzet en de paviljoenvorm zijn de verschillende woonvormen gescheiden, maar toch dicht bij elkaar gelegen. Dit maakt het mogelijk aan te sluiten bij verschillen in zorgbehoeften. Door de ruimte van het terrein heeft iedere woonvorm zijn eigen kleinschaligheid en eigenheid, zonder elkaar te storen.

Activiteiten
De combinatie van mogelijkheden creëert een dorp met een atelier in de kunstkas, terras, een heerlijke binnenkas en een bibliotheek. In het (inloop)atelier wordt geschilderd en geboetseerd en kunnen workshops gevolgd worden. Het is heerlijk wandelen op het Landgoed, hoe heerlijk is het om je eigen boeket samen te stellen uit de bloemenpluktuin! Het restaurant en de Bed & Breakfast zijn er natuurlijk ook voor familie en voor toeristen. Het is gezellig dat zij ook kunnen verblijven op het terrein en genieten van de heerlijke Zeeuwse omgeving. Het restaurant is gelegen langs de fietsroutes over het eiland. Diverse service-diensten zoals, de kapper, schoonheidsspecialiste en pedicure komen op afspraak aan huis.

Zorg
Het landgoed biedt mogelijkheden voor echtparen waarvan één van de partners vitaal is en de ander zorg nodig heeft, of waarbij de partner een geheugenprobleem heeft. Voor een echtpaar bieden wij een tweepersoons appartement om samen te kunnen blijven wonen. Is dit niet meer mogelijk, dan is er ook de mogelijkheid van 2 één persoonsappartementen naast elkaar, of in ieder geval op hetzelfde terrein. Als echtpaar blijft u dan dicht bij elkaar wonen. Dit geeft u de mogelijkheid om samen te zijn, zonder de belasting van de zorg. En het biedt u bijvoorbeeld de mogelijkheid om samen te ontbijten, lunchen of dineren, of deel te nemen aan activiteiten. U blijft bij elkaar, afhankelijk van uw eigen mogelijkheden en wensen.

Bij verandering (verslechtering) van de situatie maken deze verschillende woonvormen het mogelijk om flexibel in te spelen op de nieuwe zorgbehoefte, zonder dat een verhuizing, of een gedwongen scheiding van partners, nodig is.

Werken bij Landgoed Rijckholt
www.landgoedrijckholt.nl/vacatures

Landgoed Rijckholt

Contactgegevens

Calvlietlaan 11
4494 NZ Geersdijk
0113 307 110
kimbakker@landgoedrijckholt.nl
www.landgoedrijckholt.nl

Rondleiding Rijckholt 2016

Volg ons: