Zuidwest Radiotherapeutisch Instituut

Bij het ZRTI werken ongeveer 90 medewerkers. Het grootste deel van de medewerkers is werkzaam als radiotherapeutisch laborant. Daarnaast werken er radiotherapeut-oncologen, klinisch fysici, klinisch fysisch medewerkers, versnellertechnici, medisch secretaresses, doktersassistentes en een aantal ondersteunende stafmedewerkers. Het ZRTI hecht veel waarde aan ontwikkeling en scholing. Dit gebeurt intern, maar ook extern. Het ZRTI biedt jaarlijks met Erasmus MC Zorgacademie Rotterdam opleidingsplaatsen aan voor radiotherapeutisch laborant.

Zin in een stralend beroep?
Het Zuidwest Radiotherapeutisch Instituut (ZRTI) biedt jaarlijks in samenwerking met Erasmus MC Zorgacademie Rotterdam opleidingsplaatsen aan voor radiotherapeutisch laborant.

Wat doet een radiotherapeutisch laborant?
Als (leerling) radiotherapeutisch laborant ben je de schakel tussen de oncologische patiënt en de techniek. Je werkt in teamverband en met geavanceerde apparatuur en computers. Zowel op paramedisch, technisch als sociaal gebied worden er hoge eisen aan je gesteld. Onder verantwoordelijkheid van de radiotherapeut-oncoloog voer je zowel de voorbereiding als de uitvoering van de bestralingsbehandeling uit.

Onder voorbereiding wordt verstaan het maken van CT-scans en het op de computer maken van bestralingsplannen. Dit is heel nauwkeurig werk, omdat je de tumor een zo hoog mogelijke dosis straling wilt geven, maar tegelijkertijd de omliggende gezonde organen zo min mogelijk wilt beschadigen.

Onder uitvoering wordt verstaan het ontvangen, begeleiden en bestralen van de patiënt op het bestralingstoestel.

Deze werkzaamheden samen vormen een interessante en uitdagende functie met veel verantwoordelijkheid en afwisseling.

Meer informatie?
Voor meer informatie over de opleiding en het beroep kun je contact opnemen met Daphne Schager of Dorien Vervenne, praktijkbegeleiders, bereikbaar via email: praktijkbegeleiding@zrti.nl

Zuidwest Radiotherapeutisch Instituut

Contactgegevens

ZRTI locatie Vlissingen
Koudekerkseweg 90
4382 EK Vlissingen
088 4270 000
info@zrti.nl
www.zrti.nl

ZRTI locatie Roosendaal
Boerhaavelaan 19
4708 AE Roosendaal
088 4270 100
info@zrti.nl
www.zrti.nl

Volg ons: